Днес разводът е много по-често срещан от сватбата. Според статистиката през

...
Днес разводът е много по-често срещан от сватбата. Според статистиката през
Коментари Харесай

6 неочевидни неща, които крещят, че бракът е свършил и предстои развод

Днес разводът е доста по-често срещан от сватбата. Според статистиката през последните 50 години хората са почнали да се развеждат 2,5 пъти по-често и да се женят 2 пъти по-малко. Ето за какво не е изненадващо, че психолозите от цялостен ​​свят в този момент учат този проблем.

Много проучвания са съумели да открият много неочевидни аргументи за бракоразвод.. Сега ще ви разкажем за най-интересните изводи на учените.

Имитация

Най-често дамите подават молба за бракоразвод и постоянно те са тези, които по-силно наследяват държанието на майките си. Социолозите са изследвали над 7000 двойки и са открили, че когато родителите стартират нова връзка, децата им подсъзнателно стартират да копират държанието им.

Конфликти

Разбира се, невероятно е да си представим фамилния живот без кавги и спорове. Колкото по-малко са в фамилията, толкоз по-голяма е вероятността за бракоразвод. И всичко това, тъй като в идеалния случай кавгата не е празна засегнатост един към различен, а взаимно решение на сложни въпроси и търсене на компромис. И това е най-важната част от междуличностните връзки.

Бебешки фотоси

Психолозите се пробваха да плануват вероятността от бракоразвод, като проучиха детски фотоси. Като аршин одобриха усмивката и искреността им беше оценена по 10-бална канара. Хората, получили десетки, в никакъв случай не са се развеждали. Но тези, които се усмихват малко на детските си фотоси, се развеждат 5 пъти по-често от нормално.

Легло

Отдавна е известно, че е най-добре съпрузите да спят дружно, или на необятно легло, или на обособени кревати. Това се прави, с цел да не си пречат между тях и двамата да могат да се насладят на здравословен сън. Лошият сън значи стрес, а стресът може да докара до проблеми в фамилния живот и бракоразвод.

Колеги

Датски откриватели, изследвайки всички двойки, които са се женили в Дания от 1981 до 2000 година, откриха забавна връзка. Според техните открития хората, които работят в екип, доминиран от противоположния пол, са с 15% по-склонни да се разведат.

Приятели на брачната половинка

След като наблюдаваха връзката на повече от 300 двойки, учените откриха различен метод за прогнозиране. Бъдеща разлъка може да бъде избрана от това дали брачният партньор подлага на критика приятелите на брачна половинка си. Поради спецификата на мъжкото и женското другарство е по-лесно за първите да сменят обществения си кръг. Но въпреки това е по-трудно да се откри контакт с тези, които не харесват.

Това са неочевидните аргументи за бракоразвод, съгласно обособени изследвания. И като цяло причините на учените звучат безапелационно. И въпреки всичко бракът е сложна работа, а не лесна

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР